Designer Tyge Axel Holm

Køb bæredygtig bornholmsk brugskunst hos designeren Tyge Axel Holm.

Tyge Axel Holm er måske især kendt for sine hånddrejede smykkeskrin, hvor mønsterdannelse er en betydelig del af arbejdet, og for konferencebordet ‘The Parliament of Nature’, som blev designet og udført til FN’s klima-konference COP 15 i København 2009. Gennem årene har hans værker været repræsenteret på adskillige udstillinger og museer, og han har modtaget en lang række legater og hædersbevisninger, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium, som han modtog i 2005.
I designbutikken i Gudhjem kan man, ud over hans unika-skrin, købe en serie brugsting af udsøgt kvalitet: Skærebrætter, smørebrætter, bakker, knager, skabe, borde, fuglehuse og frugtkasser mm.. Produktionen foregår efter bæredygtige principper med lavt energiforbrug, kort transport, minimering af spild, samt anvendelse af restprodukter. Træet kommer direkte fra de bornholmske skove, er opskåret på Tyges eget savværk, lufttørret og forarbejdet på værkstedet i Nyker.
Tyge Axel Homs værker udstråler ro, tidløshed og refleksion og han insisterer på at æstetik, kvalitet og funktion kan gå op i en højere enhed. På grund af hans passionerede tilgang til sit arbejde betragtes han i dag som én af de mest betydningsfulde trækunstnere i Danmark.
Fra den 29. juni til 20. oktober 2019 udstiller Tyge Axel Holm på Bornholms Center for Kunsthåndværk, Grønbechs Gård, i Hasle. Her kan man få et indblik i processen omkring hans bæredygtige design og produktion.
Klimakonferencebordet ‘The Parliament of Nature’ kan fra den 11. maj til 30. august 2019 ses på Kunstetagerne i Hobro, hvor det er en del af udstillingen ‘Bornholmsk Kunsthåndværk’.

Social:

Information

Åbningsperiode

PÅSKEN 2021

Åbningstider

Torsdag 13-16

Fredag 13-16

Lørdag 13-16

Søndag 13-16

Særlige åbningsdage

Særlige lukkedage

Kontakt

Tlf. 21649548

E-mail info@tygeaxelholm.dk

Web Tygeaxelholm.dk

Adresse

Brøddegade 5

3760 Gudhjem

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00