Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 28. februar 2021, kl. 11.55.

Kan jeg rejse igennem Sverige til Bornholm?

Ja, som rejsende fra Danmark til og fra Bornholm må du køre igennem Sverige, dog uden at gøre ophold undervejs (togskifte på vej til/fra færgehavnen i Ystad er tilladt).

OBS: Husk dokumentation for din rejse til og fra Bornholm (færge-, bus-, togbillet samt billet eller brobizz til Øresundsbroen). Desuden skal der forevises personlig ID. Vi anbefaler, at du som minimum tager kørekort eller pas og sygesikringskort med til grænsekontrollen. Alle rejsende over 18 år skal kunne forevise en negativ Corona-test ved indrejsen.

Den svenske regering har samlet nogle spørgsmål og svar vedrørende indrejse til Sverige.

(Hvis du ikke vil rejse gennem Sverige, kan du flyve med DAT fra København til Bornholm eller tage Bornholmslinjens færge fra Køge. Fra 1. marts skal alle rejsende over 15 år til og fra øen med fly eller med færgen til/fra Køge kunne fremvise en negativ Corona-test.)

Dette skal du være opmærksom på vedrørende Corona-testen:

 • Rejser du til/fra Bornholm via Sverige:
  – Corona-testen må ikke være ældre end 48 timer – for at efterleve de svenske krav
  – Alle rejsende over 15 år skal kunne fremvise negativ test (PCR eller kviktest / antigentest) – for at efterleve de danske krav
 • Rejser du til/fra Bornholm med færge via Køge eller med fly til/fra København:
  – Corona-testen må ikke være ældre end 72 timer
  – Alle rejsende over 15 år skal kunne fremvise negativ test (PCR eller kviktest / antigentest)

Har du spørgsmål vedrørende din rejse til og fra Bornholm?

→ Læs mere på Transportministeriets hjemmeside (Q&A, PDF 100 kB)

Danmark har lukket sine landegrænser

Danmark har lukket landegrænserne for alle ikke-nødvendige indrejser – foreløbigt frem til 5. april 2021. Samtidig fraråder Danmark alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Se mere information herom på de danske myndigheders hjemmeside.

BEMÆRK: Bornholmslinjen indstiller Tysklandsruten indtil 27. marts 2021.

Har du som udlænding spørgsmål vedrørende din indrejse til Danmark?

Ring til Politiets indrejsehotline, tlf. 7020 6044, ma-fr 8-16 og weekender 9-14.

OBS: Hele landet er underlagt særlige restriktioner – som også gælder på Bornholm

Hele Danmark er stadigvæk underlagt særlige restriktioner for at inddæmme smitten med Corona-virus. Disse tiltag gælder også på Bornholm. Nogle tiltag vil dog blive lempet fra 1. marts. Læs mere om, hvad der aktuelt gælder på Bornholm.

Brug mundbind i Danmark

Regeringen har indført krav om mundbind i Danmark. Det gælder stort set over alt. Børn under 12 år, gravide og personer, der af medicinske grunde ikke kan bære mundbind, er undtaget.

Læg mærke til, at transportvirksomheder kan nægte dig transport, hvis ikke du bærer mundbind. På alle færger, i togene og i fly er der indført yderligere tiltag for at mindske risikoen for at blive smittet med Coronavirus.

Sørg desuden for ikke at gå for mange ud og købe ind, mens du er på Bornholm. Det er med til at sikre bedre afstand mellem dem, der køber ind.

 

Hold afstand – også når du er på Bornholm
Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiene, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Læs mere → i denne brochure.

 

Ring til en læge, hvis du er bekymret for dine symptomer

Er du på Bornholm og har du været i kontakt med en smittet eller har du mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se oversigten over læger på Bornholm her.

Du behøver dog ikke at kontakte en læge, når du kun har milde symptomer. I så fald kan du selv booke en test-tid hos Testcenter Danmark på coronaprover.dk.

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

OBS: Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først.

Bliv testet for COVID-19 på disse testcentre på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du som feriegæst eller herboende blive testet for COVID-19. Fra 1. marts vil der være følgende teststeder tilgængelige:

Her kan du få taget en PCR-test

For at få taget en PCR-test skal du bestille tid i forvejen. Det kan du gøre her. Du kan blive testet på følgende faste testcentre:

 • Rønne: Bornholms Hospital, Ullasvej 39C, 3700 Rønne, skråt overfor hospitalet (se kort her). Åbent alle dage kl. 9-17.
 • Klemensker: Klemenskerhallen, Stadionvej 4, 3782 Klemensker (se kort her). Åbent tirsdag, torsdag og lørdag, kl. 10-16.
 • Nexø: Nexø bibliotek, Kildestræde 20, 3730 Nexø (se kort her). Åbent mandag, onsdag, fredag og søndag, kl. 10-16.

Læs mere under coronaprover.dk.

Her kan du få taget en hurtigtest / kviktest

For at få taget en kviktest, skal du ikke bestille tid i forvejen. Du møder bare op. Du kan blive testet på følgende faste testcentre:

 • Rønne (Falck): Søndermarkshallen, Aakirkebyvej 136, 3700 Rønne (se kort her). Åbent alle dage, kl. 8-20. OBS: Skal du rejse via Sverige, spørg da efter et “rejsedokument”.
 • Nexø (Copenhagen Medical): Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17 A, 3730 Nexø (se kort her). Åbent alle dage, kl. 8-20.

Desuden vil der være mobile pop-up kviktest-centre i følgende byer (nærmere adresser følger):

 • 3770 Allinge: Mandag, tirsdag og onsdag – kl. 8-16
 • 3760 Gudhjem: Torsdag og fredag – kl. 8-16
 • 3740 Svaneke: Lørdag og søndag – kl. 8-16

Hvor hurtigt får jeg svar på min test?

Borgere med bopæl i Danmark kan få svar på podningen gennem en PCR-test på sundhed.dk indenfor 24-48 timer, mens borgere med bopæl i udlandet vil blive kontaktet af sundhedsmyndighederne, hvis der er tale om et positivt testsvar. Bliver du testet på et hurtigtestcenter kan du forvente skriftligt svar inden for ca. 20 minutter.

Husk forsamlingsforbuddet

Der er nu i øjeblikket forsamlingsforbud i Danmark for mere end 5 personer, som må være samlet et sted. Der er dog undtagelser, også i forhold til private arrangementer og i forhold til arbejdspladser. Læs mere om disse på myndighedernes side. På Bornholm hæves forsamlingsforbuddet til 10 personer fra 1. marts.

Situationen kan ændre sig meget hurtig – hold dig opdateret

Hold dig gerne opdateret på hjemmesiden coronasmitte.dk, da situationen kan ændre sig meget hurtig. Af den årsag tager vi forbehold for gyldigheden af informationerne på denne side.

 

Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Take-away på Bornholm i Corona-perioden
Tema:
Kom ud i naturen - 10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00