Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 15. januar 2021, kl. 14.30.

Svensk grænselukning for rejsende til/fra Bornholm

Sverige har lukket grænsen til Danmark midlertidigt til og med den 31. januar 2021 – dog med visse undtagelser (se forneden). Færgeforbindelsen mellem Rønne-Ystad opererer derfor kun i begrænset omfang og må bruges af de forneden nævnte personer, mens alle andre rejsende til og fra Bornholm enten skal benytte fly eller Køge-færgen.

OBS: Den svenske regering har meddelt, at der gælder visse lempelser for transit gennem Sverige. Personer med bopæl på Bornholm; sundhedspersonale, der udfører sundhedsfagligt arbejde på Bornholm eller udfører sygetransport, samt en person, der ledsager børn, der vil træffe deres forælder på Bornholm, må rejse i transit via Sverige til og fra Bornholm. Få mere at vide på regeringen.se og polisen.se, eller på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejsende fra andre lande bedes informere sig om reglerne gældende for dem via deres hjemlands myndigheder.

OBS: Hele landet er underlagt særlige restriktioner – som også gælder på Bornholm

Hele Danmark er fra 16. december 2020 underlagt særlige restriktioner for at inddæmme smitten med Corona-virus. Disse tiltag gælder også på Bornholm. Læs mere om disse tiltag på Sundhedsministeriets hjemmeside.

Rejser til Danmark og Bornholm – kommer du fra et “lukket” eller “åbent” land?

Er du udenlandsk feriegæst og vil gerne rejse til Danmark og Bornholm, vil vi bede dig om at tjekke:

  • om dit land har status som “åbent”/gult eller “lukket”/orange land på de danske myndigheders liste over risikoområder – find den aktuelle liste her
  • om Danmark står på dit hjemlands liste over Corona-risiko-områder (se sundhedsmyndighederne i dit hjemland)

TIL INFO:
Danmark fraråder alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Desuden har Danmark lukket grænsen for alle ikke-nødvendige indrejser – foreløbigt frem til 7. februar 2021. Dermed er det heller IKKE muligt, at feriegæster fra udlandet kan komme på ferie til Danmark. Du kan kun komme til Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål.

OBS: Er både dit hjemland og Danmark “åbne” lande/regioner, men har du synlige tegn på sygdom, kan dansk politi nægte dig indrejse til Danmark.
Se mere information herom på de danske myndigheders hjemmeside.

BEMÆRK: Bornholmslinjen indstiller Tysklandsruten indtil 27. marts 2021.

Har du som udlænding spørgsmål vedrørende din indrejse til Danmark?

Ring til Politiets indrejsehotline, tlf. 7020 6044, ma-fr 8-16 og weekender 9-14.

Brug mundbind i Danmark

Regeringen har indført krav om mundbind i Danmark. Her skal du bære mundbind:

  • i al kollektiv trafik og på banegårde, togstationer, busstationer, lufthavne og færgehavne
  • i alle indendørs bygninger med offentlig adgang (museer, supermarkeder, shopping centre, fitnesscentre, biblioteker, biografer, etc) – fra 29. oktober 2020
  • i restauranter, caféer, værtshuse og barer
  • i hospitaler, klinikker og lægehuse

Børn under 12 år, gravide og personer, der af medicinske grunde ikke kan bære mundbind, er undtaget. Læg mærke til, at transportvirksomheden kan nægte dig transport, hvis ikke du bærer mundbind. På alle færger, i togene og i fly er der indført yderligere tiltag for at mindske risikoen for at blive smittet med Coronavirus.

Sørg desuden for ikke at gå for mange ud og købe ind, mens du er på Bornholm. Det er med til at sikre bedre afstand mellem dem, der køber ind.

Hold afstand – også når du er på Bornholm
Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiene, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Læs mere → i denne brochure.

 

Ring til en læge, hvis du er bekymret for dine symptomer

Er du på Bornholm og har du været i kontakt med en smittet eller har du mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se oversigten over læger på Bornholm her.

Du behøver dog ikke at kontakte en læge, når du kun har milde symptomer. I så fald kan du selv booke en test-tid hos Testcenter Danmark på coronaprover.dk.

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

OBS: Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først.

Du kan blive testet for COVID-19 på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du som feriegæst eller herboende blive testet for COVID-19. Testcenteret befinder sig på Ullasvej 39C, 3700 Rønne, skråt overfor Bornholms Hospital (se kort her). Du skal bestille tid i forvejen. Læs mere under coronaprover.dk.

Ved siden af det faste testcenter findes der også et mobilt testcenter på Bornholm. Her kan du blive testet i uge 3:

  • 18. januar 2021, kl. 13.00-16.00: BO42 Fælleshûset, Torneværksvej 53, 3700 Rønne
  • 19. januar 2021, kl. 10.30-13.30: Kvickly, Købmagergade 12, Indgang fra Smallegade, 3730 Nexø
  • 22. januar 2021, kl. 13.00-15.30: MENY, Store Torv 11, 3700 Rønne

Desuden har Falck et hurtigtest-center i Søndermarkshallen i Rønne. Adressen er: Aakirkebyvej 136, 3700 Rønne. Se mere information og åbningstider her.

Borgere med bopæl i Danmark kan få svar på podningen på sundhed.dk indenfor 48 timer, mens borgere med bopæl i udlandet vil blive kontaktet af sundhedsmyndighederne, hvis der er tale om et positivt testsvar.

Husk forsamlingsforbuddet

Der er nu i øjeblikket forsamlingsforbud i Danmark for mere end 5 personer, som må være samlet et sted. Der er dog undtagelser, også i forhold til private arrangementer og i forhold til arbejdspladser. Læs mere om disse på myndighedernes side.

Situationen kan ændre sig meget hurtig – hold dig opdateret

Hold dig gerne opdateret på hjemmesiden coronasmitte.dk, da situationen kan ændre sig meget hurtig. Af den årsag tager vi forbehold for gyldigheden af informationerne på denne side.

 

Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Take-away på Bornholm i Corona-perioden
Tema:
Kom ud i naturen - 10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00