Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 24. september 2020, kl. 08.47.

Rejser til Danmark og Bornholm – er mit land/min region “åben” eller “lukket”?

De fleste lande, herunder Danmark, har indført ugentlig opdaterede lister med “åbne” (må gerne rejse til Danmark) og “lukkede” lande/regioner (må ikke indrejse til Danmark pga. for høje smittetal/resp. skal i karantæne efter hjemkomst) for rejsende.

Er du udenlandsk feriegæst og på vej til Danmark og Bornholm, vil vi derfor gerne bede dig om selv at tjekke reglerne for karantæne ved hjemkomst via myndighederne i dit hjemland. Derfor anbefaler vi, at du inden din rejse tjekker både:

 • dit hjemlands liste over “åbne” og “lukkede” lande/regioner (find den hos dit hjemlands sundhedsmyndigheder)
 • den danske liste over “åbne” og “lukkede” lande/regioner (→ find den her)

OBS: Er både dit hjemland og Danmark “åbne” lande/regioner, men har du synlige tegn på sygdom, kan dansk politiet nægte dig indrejse til Danmark.

Se mere information herom på det danske rigspolitis hjemmeside.

BEMÆRK: Tyskland har per 23. september 2020 sat Region Hovedstaden (og Bornholm) på deres Corona-risikoliste over lande/regioner med for høje smittetal. Det betyder, at du nu skal i karantæne i 14 dage, når du kommer til Tyskland. I de fleste tilfælde kan du dog undgå at skulle i karantæne, hvis du ved indrejsen kan forvise et negativt Corona-testresultat, hvor selve testen ikke er ældre end 48 timer. Find mere information herom under “Rejser til og igennem Tyskland” her.

Har du som udlænding spørgsmål vedrørende din indrejse til Danmark?

Ring til Politiets indrejsehotline, tlf. 7020 6044, ma-fr 8-16 og weekender 9-14.

Du kan rejse til Bornholm via Sverige

Du kan vælge mellem flere forskellige transportmuligheder for din rejse til Bornholm. Du må også gerne rejse i transit (dvs. køre direkte og uden ophold) gennem Sverige til færgehavnen i Ystad, hvorfra hurtigfærgerne sejler dig til Bornholm. Togpassagerer må gerne skifte tog i Sverige for at komme til/fra Bornholm. Husk bare at medbringe pas eller kørekort på turen som billedlegitimation ved grænsekontrollerne.

Rejsende fra andre lande bedes informere sig om reglerne gældende for dem via deres hjemlands myndigheder.

Brug mundbind i kollektiv trafik og når du er på restaurant, café eller bar og lignende i Danmark

Benytter du kolletiv transport i Danmark, skal du bære mundbind. Dvs. i alle busser, fjernbusser, i flextrafikken, i tog og baner og letbaner, i taxaer og på alle færger – under hele transporten. Desuden skal du bære mundbind på alle busstationer, banegårde, lufthavne og færgeterminaler. Børn under 12 år, gravide og personer, der af medicinske grunde ikke kan bære mundbind, er undtaget. Læg mærke til, at transportvirksomheden kan nægte dig transport, hvis ikke du bærer mundbind.

På alle færger, i togene og i fly er der indført yderligere tiltag for at mindske risikoen for at blive smittet med Coronavirus.

Du skal i Danmark bruge mundbind eller visir på restauranter, caféer og lignende serveringssteder, dog ikke når du sidder ned. Der gælder samme undtagelser som i kollektiv transport. Kravet gælder ikke udendørsservering.

Sørg desuden for ikke at gå for mange ud og købe ind, mens du er på Bornholm. Det er med til at sikre bedre afstand mellem de handlende.

Som dansker skal du ikke i karantæne, når du rejser til og fra Bornholm via Sverige

Skal du til Bornholm på ferie eller har du været på ferie på øen, og rejser i transit via Sverige, skal du ikke i karantæne ved din hjemkomst. Her er der tale om en rejse mellem landsdelene. Gør du derimod ophold i Sverige på din rejse til Bornholm, er du omfattet af rejsevejledningen for Sverige.

Hold afstand – også når du er på Bornholm
Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiene, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Læs mere → i denne brochure.

Ring til en læge, hvis du mistænker, at du er smittet

Er du på Bornholm og har du været i kontakt med en smittet eller har du mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se oversigten over læger på Bornholm her.

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

OBS: Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først.

Du kan blive testet for COVID-19 på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du som feriegæst eller herboende blive testet for COVID-19 (virus eller antistof). Testcenteret befinder sig på Ullasvej 39C, 3700 Rønne, skråt overfor Bornholms Hospital (se kort her). Du opfordres til at bestille tid i forvejen, men du kan også bare møde op mellem kl. 9.15-16.45 (kun, hvis du IKKE har symptomer på COVID-19 i forvejen!). Læs mere under coronaprover.dk.

Danske borgere kan få svar på podningen på sundhed.dk indenfor 72 timer, mens udenlandske borgere vil blive kontaktet af sundhedsmyndighederne, hvis der er tale om et positivt testsvar.

Vær særligt opmærksom på disse steder

Overalt i Danmark kan der være samlet mange mennesker på et sted. Vær derfor særligt opmærksom og hold ekstra afstand på disse steder på Bornholm:

 • Hasle Havnebad
 • Hammershusområdet
 • Allinge, Havnegade
 • Gudhjem
 • Svaneke
 • Hullehavnen, hele området
 • Snogebæk
 • Næs betonplatform
 • Opalsøen, stier og trapper
 • Havnene på Bornholm – kommunale og private
 • Hammerfyr
 • Ekkodalen
 • Trapper og badefaciliteter
 • Rønne, Store Torv, Gågaden og Laksetorvet
 • Kongemindetårnet i Almindingen

Der er forsamlingsforbud i Danmark på max. 50 personer, som må være samlet. Det vil dog fortsat være muligt at afholde og deltage i arrangementer mv. med op til 500 deltagere, hvis disse i det væsentligste sidder ned. Der er undtagelser i forhold til private arrangementer og i forhold til arbejdspladser. Læs mere om disse på myndighedernes side.

Situationen kan ændre sig meget hurtig – hold dig opdateret

Hold dig gerne opdateret på hjemmesiden coronasmitte.dk, da situationen kan ændre sig meget hurtig. Af den årsag tager vi forbehold for gyldigheden af informationerne på denne side.

 

Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Take-away på Bornholm i Corona-perioden
Tema:
Kom ud i naturen - 10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
Tema:
Flyt din ferie i stedet for at afbestille
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00