Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 4. juni 2020, klokken 11.15.

Kan jeg rejse til Bornholm via Sverige?
Ja, det kan du godt. Du kan fortsat rejse til Bornholm med færgen fra Ystad. Grænselukningen berører ikke personer, der rejser i transit*) mellem det øvrige Danmark og Bornholm via Sverige, oplyser Dansk Politi og Udenrigsministeriet. Læs mere her om din rejse gennem Sverige og om hvordan du trygt kan rejse med fly, tog og færge til Bornholm. Husk, at der også på Bornholm naturligvis gælder de samme regler som i resten af landet. Hold afstand og sørg for god hygiejne.

 

De officielle retningslinjer

Det er tilladt at rejse i transit*) gennem Sverige for at tage til Bornholm. Udenrigsministeriet skriver (se også link nedenfor): Hvis man som dansker rejser gennem Sverige mellem Bornholm og resten af Danmark i bil eller tog, vil man ikke blive afvist ved den danske grænse. Heller ikke selvom man f.eks. er bosiddende i København, men søger indrejse via Ystad til Bornholm for at tage til sit sommerhus e.l. Det samme gælder for danskere bosiddende på Bornholm, der rejser i den modsatte retning. HUSK at medbringe pas eller kørekort på turen som billedlegitimation ved grænsekontrollerne.

OBS: *) Transit betyder, at du skal køre direkte til færgehavnen i Ystad, uden at stoppe op. Togpassagerer må gerne skifte tog i Sverige for at komme til og fra Bornholm.

Har du spørgsmål om hvordan coronavirus (COVID-19) kan påvirke din rejse til Bornholm er der to steder du kan blive opdateret:

1. Check rejseinformationen i forhold til coronavirus på Danmarks Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Dette gælder specielt for rejsende via Ystad i Sverige.

2. Politiet har de seneste opdateringer på coronasmitte.dk på både dansk og engelsk.

Vi opfordrer til, at vi alle forebygger smitte og følger Politiets regler som du finder her.

Sverige lukker grænsen for rejsende der kommer udenfor EU/EØS

For at mindske spredningen af Coronavirussen, har Sverige lukket sine grænser fra d. 19. marts for personer, der starter rejsen udenfor EU/EØS-lande og ind i Sverige. Det svenske indenrigsministerium oplyser, at grænselukningen ikke vil berøre personer, der rejser i transit mellem Danmark og Sverige.

Kan jeg rejse med tog, færge eller fly?

Ja, Bornholmslinjens hurtigfærge fra Ystad og natfærgen fra Køge, ligesom de danske flyforbindelser til og fra Rønne er ikke omfattet af statsministerens opfordring til at undgå kollektiv transport i myldretiden. Bornholmslinjen har øget fokus på rengøring og hygiejne i perioden. Du opfordres til, at du også selv udviser hensyn og hjælper med at forebygge spredningen ved at vaske dine hænder, undgå fysisk kontakt og hoste/nyse i dit ærme. Færgen til Bornholm via Sassnitz i Tyskland sejler igen fra 15. juni 2020.

Du må også godt tage toget mellem København og Ystad (inkl. skift i Malmö, Hyllie eller Trianglen) for at komme til og fra Bornholm.

Særlige regler indført på Bornholmslinjen færger (læs mere her):

 • Bliv i bilen. Har du et særligt behov for ikke at være tæt på andre på turen, kan du booke plads på vogndækket på forhånd, eller indikere det i automaten ved check-in. Der er et begrænset antal pladser, så uden booking er du ikke sikret en plads. Husk, at din reservation er bindende. Venligst bemærk, at det kun gør sig gældende på Rønne-Ystad ruten og ikke på Rønne-Køge
 • Ingen kan dele kahyt med nogen, som de ikke kender. Det vil også betyde, at vi ikke kan tilbyde alle, der ønsker en kahyt på afgangen mellem Køge og Rønne. Har du bestilt delekahyt, vil du blive kontaktet, hvis det har betydning for dig.
 • Alle passagerer fordeles i zoner. Bornholmslinjen sælger pt. kun hver anden billet. Derudover er hvert andet bord spærret af på færgen for at sikre, at der er den nødvendige afstand imellem passagererne.
 • Over alt er der skilte, som minder om at holde afstand.
 • På alle overfarter er rengøring prioriteret ekstra højt hos besætningen.

Et godt råd: Det kan blive meget koldt at opholde sig i bilen under færgeoverfarten. Det anbefales derfor kraftigt, at man tager varmt tøj og eventuelt et tæppe med i bilen. Du kan kontakte Bornholmslinjens kundeservice på kundeservice@bornholmslinjen.dk, eller +45 70 900 100 (hver dag kl. 06.30-00.00)

Retningslinjer for flyvninger med DAT:

Flyrejsende med DAT til Bornholm kan → forberede sig på flyrejsen her. Vær opmærksom på, at ruten pt. betjenes i reduceret omfang. Vær nøje opmærksom på ændringer. DATs medarbejdere står klar i tilfælde af sygdom ombord og de er løbende orienteret om tegn på infektion. De er forberedt med håndsprit, masker i tilfælde af visning af symptomer fra passagerer og engangshandsker der bliver brugt under kabinetjek og servicering ombord (se mere her). Du kan kontakte DATs kundeservice på kundeservice@dat.dk, +45 76 92 30 40 (Man-fre: 7-17).

Er der coronavirus på Bornholm?

I den seneste tid har der kun været konstateret yderst få nye tilfælde på øen. Bornholms Regionskommune, attraktioner, overnatningssteder, spisesteder og rejsetransportører tager hele tiden individuelle foranstaltninger for at mindske risikoen for smitte på Bornholm. Situationen udvikler sig løbende, og vi forsøger at holde denne side opdateret med de mest relevante tilgængelige informationer, links og retningslinjer.

Er du på Bornholm og mistænker du, at du er smittet?

Er du på Bornholm og har brug for at få kontakt til læge som følge af kontakt med en smittet eller mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se en oversigt over læger på Bornholm her.

Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først.

Lukninger på Bornholm

Bornholms Turistinformation i Rønne åbner i begrænset omfang henover pinsen (se åbningstider for Bornholms Velkomstcenter her), mens man overholder alle myndighedernes retningslinjer. Turistinformationerne i Nexø og Allinge først åbner den 10. juni. Du kan også kontakte Bornholms Turistinformation telefonisk på tlf. 56 95 95 00 i hverdage kl. 10-14 eller på mail info@bornholm.info.

Nogle lokale virksomheder holder stadigvæk lukket. Det anbefales derfor at tage telefonisk eller elektronisk kontakt til steder og derigennem forhøre dig, om de holder åbent. Situationen kan ændre sig fra dag til dag. Husk at forsamlingsforbuddet gælder stadigvæk – også på Bornholm.

Offentlig transport på Bornholm

Det lokale busselskab BAT meldte d. 13. marts om en række ændringer for offentlige busser på Bornholm. Dette indebærer følgende:

 • Regionale ruter kører efter almindelig køreplan.
 • Passagerantallet vil være begrænset til 1/3 af bussens kapacitet, det er max. 28 personer i bussen
 • Fordøren i bussen bliver ikke åbnet, ind- og udstigning gennem bussernes andre døre.
 • Buschaufføreren tager ikke imod kontanter. Rejsekortet kan ikke bruges i BAT’s busser. Køb derfor rejsehjemmel i rejseplanens APP – download den her for iOS og her for Android – eller brug klippekortene, som du kan købe her eller i BAT’s webshop.
 • Hold afstand til andre passagerer og chaufføren.
 • Lad være med at benytte offentlig transport, hvis du er syg.
 • BATs kundeservice er lukket for personlig henvendelse, kontakt os på telefon 56 95 21 21 eller mail post@bat.dk

Kan jeg som udlænding rejse ind i Danmark og Bornholm?

Danmark har midlertidigt lukket sine grænser for persontrafik pga. corona-pandemien. Som udenlandsk statsborger kan du i øjeblikket kun rejse ind i Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål. Du må rejse ind, hvis du fx. ejer et sommerhus, har kæreste eller familie i Danmark og har dit faste ophold i Tyskland eller i et af de nordiske lande. Fra 15. juni 2020 åbner Danmark sine grænser for turister fra Tyskland, Norge og Island (se i øvrigt de løbende opdaterede informationer om indrejse til Danmark og også afsnittet “Hvad indebærer anerkendelsesværdige formål?” på Udenrigsministeriets hjemmeside).

Kan jeg som tysker eller nordmand rejse gennem Sverige for at komme til Bornholm?

Tyskere må fra 15. juni 2020 gerne rejse via Sverige for at rejse til Bornholm, da Tyskland fra den dag åbner grænserne til alle EU-lande og Storbritannien (se mere her). Man skal heller ikke begive sig i karantæne, når man efter en rejse til et EU-land eller til et EØS-land kommer hjem til Tyskland (se mere her).

For norske rejsende gælder, at den norske regering inden 15. juni vil vurdere undtagelser fra de almene rejsevejledninger til udlandet, så disse også gælder andre nordiske lande end bare Danmark. Disse vurderinger vil også dække kørsel fra Norge til Danmark via Sverige (se mere her).

Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Take-away på Bornholm i Corona-perioden
Tema:
#købbornholmsk - Sådan får du det bedste fra Bornholm hjem til dig
Tema:
Flyt din ferie i stedet for at afbestille
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00