Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 26. oktober 2020, kl. 09.30.

Du kan trygt rejse til Bornholm via Sverige

Du kan vælge mellem flere forskellige transportmuligheder for din rejse til Bornholm. Du må også gerne rejse i transit (dvs. køre direkte og uden ophold) gennem Sverige til færgehavnen i Ystad, hvorfra hurtigfærgerne sejler dig til Bornholm. Togpassagerer må gerne skifte tog i Sverige for at komme til/fra Bornholm. Husk bare at medbringe pas eller kørekort på turen som billedlegitimation ved grænsekontrollerne.

Rejsende fra andre lande bedes informere sig om reglerne gældende for dem via deres hjemlands myndigheder. Se alle transportmuligheder til Bornholm her.

Som dansker skal du ikke i karantæne, når du rejser til og fra Bornholm via Sverige

Skal du til Bornholm på ferie eller har du været på ferie på øen, og rejser i transit via Sverige, skal du ikke i karantæne ved din hjemkomst. Her er der tale om en rejse mellem landsdelene. Gør du derimod ophold i Sverige på din rejse til Bornholm, er du omfattet af Danmarks rejsevejledning for Sverige.

Rejser til Danmark og Bornholm – kommer du fra et “lukket” eller “åbent” land?

Er du udenlandsk feriegæst og vil gerne rejse til Danmark og Bornholm, vil vi bede dig om at tjekke:

  • om dit land har status som “åbent”/gult eller “lukket”/orange land på de danske myndigheders liste over risikoområder – find den aktuelle liste her
  • om Danmark står på dit hjemlands liste over Corona-risiko-områder (se sundhedsmyndighederne i dit hjemland)

TIL INFO:
Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til nærmest hele Europa og en lang række andre lande. Dermed er det heller IKKE muligt, at feriegæster fra disse lande kan komme på ferie til Danmark. Du kan kun komme til Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål. (Gælder fra lørdag, den 24. oktober 2020, kl. 00.00)

OBS: Er både dit hjemland og Danmark “åbne” lande/regioner, men har du synlige tegn på sygdom, kan dansk politi nægte dig indrejse til Danmark.
Se mere information herom på de danske myndigheders hjemmeside.

BEMÆRK: Bornholmslinjen indstiller Tysklandsruten midlertidigt i perioden 1. november – 17. december 2020.

Har du som udlænding spørgsmål vedrørende din indrejse til Danmark?

Ring til Politiets indrejsehotline, tlf. 7020 6044, ma-fr 8-16 og weekender 9-14.

Brug mundbind i Danmark

Regeringen har indført krav om mundbind i Danmark. Her skal du bære mundbind:

  • i al kollektiv trafik og på banegårde, togstationer, busstationer, lufthavne og færgehavne
  • i alle indendørs bygninger med offentlig adgang (museer, supermarkeder, shopping centre, fitnesscentre, biblioteker, biografer, etc) – fra 29. oktober 2020
  • i restauranter, caféer, værtshuse og barer
  • i hospitaler, klinikker og lægehuse

Børn under 12 år, gravide og personer, der af medicinske grunde ikke kan bære mundbind, er undtaget. Læg mærke til, at transportvirksomheden kan nægte dig transport, hvis ikke du bærer mundbind. På alle færger, i togene og i fly er der indført yderligere tiltag for at mindske risikoen for at blive smittet med Coronavirus.

Sørg desuden for ikke at gå for mange ud og købe ind, mens du er på Bornholm. Det er med til at sikre bedre afstand mellem de handlende.
 

Hold afstand – også når du er på Bornholm
Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiene, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Læs mere → i denne brochure.

 

Ring til en læge, hvis du mistænker, at du er smittet

Er du på Bornholm og har du været i kontakt med en smittet eller har du mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se oversigten over læger på Bornholm her.

Du behøver dog ikke at kontakte en læge, når du kun har milde symptomer. I så fald kan du selv booke en test-tid hos Testcenter Danmark på coronaprover.dk.

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

OBS: Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først.

Du kan blive testet for COVID-19 på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du som feriegæst eller herboende blive testet for COVID-19. Testcenteret befinder sig på Ullasvej 39C, 3700 Rønne, skråt overfor Bornholms Hospital (se kort her). Du opfordres til at bestille tid i forvejen, men du kan også bare møde op mellem kl. 9.15-16.45 (kun, hvis du IKKE har eller kun har milde symptomer på COVID-19 i forvejen!). Læs mere under coronaprover.dk.

Danske borgere kan få svar på podningen på sundhed.dk indenfor 48 timer, mens udenlandske borgere vil blive kontaktet af sundhedsmyndighederne, hvis der er tale om et positivt testsvar.

BEMÆRK: Du kan blive testet på andre steder på Bornholm ved et mobilt testcenter fra Region H. Du finder testcenteret på disse steder:

  • 26. oktober 2020, kl. 10.30-15.45: Gudhjem, Melstedhuset, Melstedvej 1, 3760 Gudhjem
  • 27. oktober 2020, kl. 09.45-16.00: El/VVS center Bornholm, Sandemandsvej 7, 3700 Rønne
  • 28. oktober 2020, kl. 10.30-15.45: Svaneke, FREM kulturhus, Brænderigænget 10, 3740 Svaneke
  • 29. oktober 2020, kl. 10.30–15.45: Åkirkeby Hallerne, Grønningen 3, 3720 Åkirkeby

Husk forsamlingsforbuddet

Der er nu i øjeblikket forsamlingsforbud i Danmark for mere end 10 personer, som må være samlet et sted. Der er dog undtagelser, også i forhold til private arrangementer og i forhold til arbejdspladser. Læs mere om disse på myndighedernes side.

Situationen kan ændre sig meget hurtig – hold dig opdateret

Hold dig gerne opdateret på hjemmesiden coronasmitte.dk, da situationen kan ændre sig meget hurtig. Af den årsag tager vi forbehold for gyldigheden af informationerne på denne side.

 

Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Take-away på Bornholm i Corona-perioden
Tema:
Kom ud i naturen - 10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
Tema:
Flyt din ferie i stedet for at afbestille
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00