Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 10. april 2020, klokken 9:50.

Lukning af grænsen: Hvad betyder det for alle rejsende til og fra Bornholm?

Regeringen opfordrer til, at vi alle bliver hjemme. I forlængelse af restriktionerne, som er besluttet og meldt ud d. 23. marts og 6. april, præciseres det desuden, at man ikke ønsker, at vi som danskere rejser mellem landsdelene frem til 10. maj. Hvorvidt man vælger at rejse eller ej, er derfor et valg hver enkelt må tage selv. Vælger man at rejse, så vil vi opfordre til, at man tager hensyn og overholder de retningslinjer, som myndighederne har udstukket i forhold til adfærd under pandemien.

De officielle retningslinjer

Beslutningen om at fraråde alle ikke-nødvendige udlandsrejser gælder i princippet også ift. pendling gennem Sverige.

Har du spørgsmål om hvordan coronavirus (COVID-19) kan påvirke din rejse til Bornholm er der to steder man kan blive opdateret:

1. Check rejseinformationen i forhold til coronavirus på Danmarks Udenrigsministeriets Rejsevejledning. Dette gælder specielt for rejsende via Ystad i Sverige.

2. Politiet har de seneste opdateringer på coronasmitte.dk på både dansk og engelsk.

Vi opfordrer til, at vi alle forebygger smitte og følger Politiets regler som du finder her.

Sverige lukker grænsen for rejsende der kommer udenfor EU/EØS

For at mindske spredningen af Coronavirussen, lukker Sverige sine grænser i 30 dage fra d. 19. marts. Dette gælder dog kun for personer, der starter rejsen udenfor EU/EØS-lande og ind i Sverige. Det svenske indenrigsministerium oplyser, at grænselukningen ikke vil berøre personer, der rejser mellem Danmark og Sverige.

Er der coronavirus på Bornholm?

Ja, der er konstateret tilfælde af coronavirus (COVID-19) på Bornholm. Med et stigende antal smittede tager Bornholms Regionskommune, attraktioner, overnatningssteder, spisesteder og rejsetransportører individuelle foranstaltninger for at mindske risikoen for smitte på Bornholm. Situationen udvikler sig løbende, og vi forsøger at holde denne side opdateret med de mest relevante tilgængelige informationer, links og retningslinjer.

Er du på Bornholm og mistænker du, at du er smittet?

Er du på Bornholm og har brug for at få kontakt til læge som følge af kontakt med en smittet eller mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se en oversigt over læger på Bornholm her.

Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først.

Kan du rejse med færge eller fly?

Ja, Bornholmslinjens hurtigfærge fra Ystad og natfærgen fra Køge er ikke omfattet af statsministerens opfordring til at undgå kollektiv transport i myldretiden. Bornholmslinjen har meldt om øget fokus på rengøring og hygiejne i perioden. Der opfordres dog til man, også selv, udviser hensyn og hjælper med at forebygge spredningen ved at vaske sine hænder, undgå fysisk kontakt og hoste/nyse i sit ærme. De danske myndigheder har fokus på at styrke den direkte forbindelse mellem Køge og Rønne, ligesom der fortsat vil være flyvninger til og fra Bornholm. Færgen til Bornholm via Sassnitz i Tyskland er dog indstillet indtil 10. maj.

Særlige regler indført på Bornholmslinjen færger d. 12. marts:

 • Ønsker du at blive i bilen under overfarten, så tryk ‘Hjælp‘ ved check-in og gør servicepersonalet opmærksomme på det allerede der. Uden aftale med personalet ved check-in, er det ikke tilladt at blive i bilen. Pladserne er forbeholdt passagerer med særlige behov på overfarter, der er kortere end to timer (dvs. det er ikke muligt at opholde sig på vogndækket på afgange mellem Rønne – Køge, eller afgange med Povl Anker mellem Rønne – Ystad). Det gælder også passagerer, som har forhøjet risiko ved at blive smittet med COVID-19 og passagerer som frygter at være blevet udsat for smitte eller passagerer som generelt er utrygge.
 • Ingen kan dele kahyt med nogen, som de ikke kender. Det vil også betyde, at vi ikke kan tilbyde alle, der ønsker en kahyt på afgangen mellem Køge og Rønne. Har du bestilt delekahyt, vil du blive kontaktet, hvis det har betydning for dig.
 • Alle passagerer fordeles i zoner. Derudover er hvert andet bord spærret af på færgen for at sikre, at der er den nødvendige afstand imellem passagererne.
 • Over alt er der skilte, som minder om at holde afstand.
 • På alle overfarter er rengøring prioriteret ekstra højt hos besætningen.
 • Har du købt billetter med afgang 23. marts til 13. april, kan de ombookes frit til en ny afgang resten af året. Billetten skal være ændret inden oprindelig afrejsetidspunkt. Hvis du flytter din billet til en afgang, der er dyrere end den, du oprindelig har bestilt, skal du betale prisforskellen.

Et godt råd: Det kan blive meget koldt at opholde sig i bilen under færgeoverfarten. Det anbefales derfor kraftigt, at man tager varmt tøj og eventuelt et tæppe med i bilen.

Retningslinjer for flyvning med DAT d. 16. marts:

Flyrejsende med DAT til Bornholm kan forberede sig på flyrejsen her og være opmærksom på ruten opererer i reduceret omfang. Vær nøje opmærksom på ændringer. DATs medarbejdere står klar i tilfælde af sygdom ombord og de er løbende orienteret om tegn på infektion. De er forberedt med håndsprit, masker i tilfælde af visning af symptomer fra passagerer og engangshandsker der bliver brugt under kabinetjek og servicering ombord. Du kan kontakte DATs kundeservice på kundeservice@dat.dk, +45 76 92 30 40 (Man-fre: 7-17).

Lukninger på Bornholm

Som følge af statsministerens retningslinjer og anbefalinger pr. d. 11. marts 2020 holder Bornholms Turistinformationer lukket fra og med d. 13. marts til 13. april. Der er dog stadig medarbejdere, som besvarer telefon og mail. Bornholms Turistinformation kan derfor stadig kontaktes på tlf. 56 95 95 00 i hverdage kl. 10-14 eller på info@bornholm.info.

Flere lokale virksomheder holder ligeledes lukket. Det anbefales derfor at tage telefonisk eller elektronisk kontakt til steder og derigennem forhøre dig, om de holder åbent. Situationen kan ændre sig fra dag til dag.

Offentlig transport på Bornholm

Det lokale busselskab BAT meldte d. 13. marts om en række ændringer for offentlige busser på Bornholm. Dette indebærer følgende:

 • Regionale ruter kører efter weekendkøreplanen på hverdage.
 • Fordøren i bussen bliver ikke åbnet, ind- og udstigning gennem bussernes andre døre.
 • Buschaufføreren tager ikke imod kontanter. Rejsekortet kan ikke bruges i BAT’s busser. Køb derfor rejsehjemmel i rejseplanens APP – download den her for iOS og her for Android
 • Hold afstand til andre passagerer og chaufføren.
 • Lad være med at benytte offentlig transport, hvis du er syg.
 • BATs kundeservice er lukket for personlig henvendelse, kontakt os på telefon 56 95 21 21 eller mail post@bat.dk.
Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Take-away på Bornholm i Corona-perioden
Tema:
#købbornholmsk - Sådan får du det bedste fra Bornholm hjem til dig
Tema:
Flyt din ferie i stedet for at afbestille
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00