Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 8. marts 2022

Vær opmærksom på, at der på Bornholm gælder de samme regler og restriktioner som i resten af Danmark. Rejser du igennem Sverige for at tage hurtigfærgen fra Ystad, så skal du være opmærksom på at overholde de gældende transitrejseregler. Læs om dem herunder. Hvis du ikke vil rejse gennem Sverige, kan du flyve med DAT fra København til Bornholm eller tage Bornholmslinjens færge fra Køge.

 

Rejser til og fra Bornholm via Sverige:

Du skal huske dit pas når du rejser igennem Sverige mod/fra Bornholm via Ystad. Dansk kørekort accepteres ofte også, men det er ikke garanteret. Hvis du er borger i et EU/EØS-land (som f.eks. Danmark) er der ikke krav om fremvisning af coronapas eller negativ test ved indrejse til Sverige – Læs mere om de svenske krav her.

 

Reglerne for rejse med færge, bus og fly til Bornholm:

  • Du skal bære mundbind i danske lufthavne.
  • Du skal ikke bære mundbind eller visir i kollektiv transport – inkl. færger og fly til Bornholm.
  • Du skal ikke fremvise en negativ coronatest på hverken færge bus eller fly til Bornholm (undersøg venligst din transportørs regler for at være sikker).
  • Du skal kunne fremvise pas ved den svenske grænse (dansk kørekort accepteres som oftest også, men det er ikke garanteret).

 

Læs myndighedernes retningslinjer her

Herunder kan du finde de officielle retningslinjer fra myndighederne. Det er altid en god ide at holde dig orienteret om ændringerne, inden du skal rejse til og fra Bornholm. Hvis du vil læse mere, så besøg disse sider:

 

Husk at holde afstand og god hygiejne, og smid dit mundbind i en affaldsbeholder

Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiejne, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Smid dit brugte mundbind i en affaldsbeholder, så det ikke risikerer at forurene den unikke natur her på øen.

 

Her kan du blive testet på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du blive testet for COVID-19 flere steder. Du kan finde oversigten over teststeder på denne underside på coronasmitte.dk

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

 

Er du testet positiv mens du er på Bornholm?

Bliver du smittet med COVID-19, skal du gå i selvisolation. Kan du som feriegæst på Bornholm ikke selv sørge for selvisolation, kan du kontakte Bornholms Regionskommune. Kommunen kan sørge for transport til dit hjemsted. Forudsætningen for at kunne benytte sig af dette tilbud er, at man visiteres til dette af en sygeplejerske. Læs mere i afsnittet “Muligheder for hjemtransport med en positiv Corona-test” på denne side om Corona-forhold på Bornholms regionskommunes hjemmeside.

 

Tema
Vi vil gerne dele vores kærlighed til Bornholm med jer ❤
Tema
Det sker på Bornholm...
Tema
10 særlige naturoplevelser på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00