Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 18. januar 2022

Du kan fortsat rejse til Bornholm på ferie, og vi er glade for at se dig. Vær opmærksom på, at der gælder de samme regler og restriktioner som i resten af landet. Her på siden kan du få et hurtigt overblik.

Rejser du igennem Sverige for at tage hurtigfærgen fra Ystad, så skal du være opmærksom på at overholde de gældende transitrejseregler. Læs om dem herunder. Hvis du ikke vil rejse gennem Sverige, kan du flyve med DAT fra København til Bornholm eller tage Bornholmslinjens færge fra Køge.

På øen gælder de samme restriktioner omkring test og mundbind som i resten af Danmark.

 

Rejser til og fra Bornholm via Sverige:

Du skal huske dit pas når du rejser igennem Sverige mod/fra Bornholm via Ystad. Dansk kørekort accepteres ofte også, men det er ikke garanteret.

Indtil 31. januar 2022 er der indrejseforbud i Sverige fra alle lande undtagen de nordiske lande og EU/EØS-lande. Borgere fra EU/EØS-lande, der er fyldt 12 år, skal dog kunne fremvise et gyldigt coronapas, der er maksimalt 48 timer gammel. Testkravet gælder, uanset om man er vaccineret eller har været smittet.

Transitrejsende til og fra Bornholm/Sjælland via Ystad er dog her helt fritaget fra krav om negativ test og coronapas. Transitrejsende skal dog kunne dokumentere, at de transiterer (f.eks. ved fremvisning af færgebilletter).

De danske myndigheder har også krav til indrejse fra Sverige. Her skal du være opmærksom på om Sverige er klassificeret som et risikoland af Danmarks udenrigsministerium – Du kan se landeklassifikationerne her (Sverige tilhører kategorien “EU-/Schengen-lande”). Hvis du er vaccineret behøver du ikke gå i isolation efter gennemrejse i Sverige. Er du ikke vaccineret, så skal du tage en test inden for 24 timer når du kommer til Bornholm.

 

Reglerne for rejse med færge, bus og fly til Bornholm:

  • Du skal bære mundbind i danske lufthavne.
  • Du skal bære mundbind eller visir i kollektiv transport – inkl. færger og fly til Bornholm.
  • Du skal ikke fremvise en negativ coronatest på hverken færge eller fly til Bornholm (undersøg venligst din transportørs regler for at være sikker).
  • Du skal dog kunne fremvise coronapas når du rejser med Kombardo Expressen og Bornholmerbussen.
  • Du skal kunne fremvise pas ved den svenske grænse (dansk kørekort accepteres som oftest også, men det er ikke garanteret).

 

Læs myndighedernes retningslinjer her

Herunder kan du finde de officielle retningslinjer fra myndighederne. Det er altid en god ide at holde dig orienteret om ændringerne, inden du skal rejse til og fra Bornholm. Hvis du vil læse mere, så besøg disse sider:

 

Husk at holde afstand og god hygiejne, og smid dit mundbind i en affaldsbeholder

Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiejne, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Smid dit brugte mundbind i en affaldsbeholder, så det ikke risikerer at forurene den unikke natur her på øen.

 

Her kan du blive testet på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du blive testet for COVID-19 flere steder. Du kan finde oversigten over teststeder på denne underside på coronasmitte.dk

 

Er du på Bornholm og har symptomer på corona?

Er du på Bornholm og har du været i kontakt med en smittet eller har du mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se oversigten over læger på Bornholm her. Du behøver dog ikke at kontakte en læge, når du kun har milde symptomer. I så fald kan du selv booke en test-tid hos Testcenter Danmark på coronaprover.dk.

Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først. Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

 

Er du testet positiv mens du er på Bornholm?

Bliver du smittet med Corona, skal du gå i selvisolation. Kan du som feriegæst på Bornholm ikke selv sørge for selvisolation, kan du kontakte Bornholms Regionskommune. Kommunen kan sørge for transport til dit hjemsted. Forudsætningen for at kunne benytte sig af dette tilbud er, at man visiteres til dette af en sygeplejerske. Læs mere i afsnittet “Muligheder for hjemtransport med en positiv Corona-test” på denne side om Corona-forhold på Bornholms regionskommunes hjemmeside.

 

Tema
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema
Det sker på Bornholm ...
Tema
Kom ud i naturen - 10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00