Artikel

Coronavirus / COVID-19: Information for rejsende til og fra Bornholm

Gode råd og vejledning til rejsende til og på Bornholm

Senest opdateret d. 31. maj 2021, kl. 11.05

Du kan fortsat rejse til Bornholm på ferie, og vi er glade for at se dig. Vær opmærksom på, at der gælder de samme regler og restriktioner som i resten af landet. Her på siden kan du få et hurtigt overblik.

Rejser du igennem Sverige for at tage hurtigfærgen fra Ystad, så skal du være opmærksom på at overholde de gældende transitrejseregler. Læs om dem herunder. Hvis du ikke vil rejse gennem Sverige, kan du flyve med DAT fra København til Bornholm eller tage Bornholmslinjens færge fra Køge.

Rejser til og fra Bornholm via Sverige:

Vi skal sammen arbejde for at holde øen tryg for gæster og lokale. Som rejsende skal du derfor følge nogle simple krav for at kunne rejse til og fra Bornholm.

Fra 31. maj 2021 frafaldt det svenske krav om en negativ coronatest for rejsende fra Danmark, Finland, Norge og Island. Som dansker skal du derfor blot huske dit pas, hvis du skal på ferie på Bornholm.

Bemærk: Reglerne vedr. transitrejser er fortsat gældende.
Hvis du rejser igennem Sverige, og dette ske uden at gøre ophold, er du omfattet af transitreglerne, som sikrer at du ikke skal testes efter indrejse til Danmark og heller ikke skal i karantæne. Gør du som dansk statsborger eller borger med fast bopæl i Danmark derimod ophold i Sverige (fx. for at shoppe), så er du underlagt de generelle indrejserestriktioner for Danmark.

Øvrige regler:

  • Du skal bære mundbind under hele overfarten ombord på Bornholmslinjens færge og i bussen / toget
  • Du skal kunne fremvise pas ved den svenske grænse (dansk kørekort accepteres som oftest også, men det er ikke garanteret)
  • Rejser du med tog via Ystad? Du må rejse med tog gennem Sverige til Bornholm (inkl. togskift) uden at skulle i karantæne på Bornholm, eller når du kommer hjem igen. Du skal dog rejse direkte og må ikke gå i butikker/på spisesteder i Sverige (ellers skal du i karantæne, når du kommer til Danmark igen).

På øen gælder de samme restriktioner omkring test og mundbind, ved f.eks. restaurantbesøg, som i resten af Danmark

Læs myndighedernes retningslinjer her

Vi har gjort reglerne lettere at forstå i teksten ovenfor, men herunder kan du finde de officielle retningslinjer fra myndighederne. Det er altid en god ide at holde dig orienteret om ændringerne, inden du skal rejse til og fra Bornholm. Hvis du vil læse mere, så besøg disse sider:

Husk at holde afstand og god hygiejne, og smid dit mundbind i en affaldsbeholder

Myndighedernes anbefalinger gælder også på Bornholm. Hold derfor afstand, sørg for god håndhygiejne, host eller nys i ærmet og følg myndighedernes anvisninger og retningslinjer. Smid dit brugte mundbind i en affaldsbeholder, så det ikke risikerer at forurene den unikke natur her på øen.

Her kan du blive testet på Bornholm

Er du på Bornholm, kan du blive testet for COVID-19 flere steder. Du kan finde oversigten over teststeder på denne underside på coronasmitte.dk

Er du på Bornholm og har symptomer på corona?

Er du på Bornholm og har du været i kontakt med en smittet eller har du mistanke om egen smitte, skal du kontakte nærmeste lægehus via telefon. Se oversigten over læger på Bornholm her. Du behøver dog ikke at kontakte en læge, når du kun har milde symptomer. I så fald kan du selv booke en test-tid hos Testcenter Danmark på coronaprover.dk.

Det er vigtigt, at du ikke møder op ved hverken lægen eller skadestuen ved smitte eller mistanke om smitte, men kontakter lægen eller 1813 telefonisk først. Efter kl. 16 kontaktes lægevagten på tlf. 1813

Vær opmærksom på app’en Smitte|Stop som er en smittesporingsapp. Alle danskere opfordres til at hente app´en som er et digitalt redskab til at bremse smittekæder.

Er du testet positiv mens du er på Bornholm?

Bliver du smittet med Corona, skal du gå i selvisolation. Kan du som feriegæst på Bornholm ikke selv sørge for selvisolation, kan du kontakte Bornholms Regionskommune. Kommunen kan sørge for transport til dit hjemsted. Forudsætningen for at kunne benytte sig af dette tilbud er, at man visiteres til dette af en sygeplejerske. Læs mere i afsnittet “Muligheder for hjemtransport med en positiv Corona-test” på denne side om Corona-forhold på Bornholms regionskommunes hjemmeside.

 

Tema:
Kontaktinformation til læger på Bornholm
Tema:
Det sker på Bornholm ...
Tema:
Kom ud i naturen - 10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00