Søfæstning Christiansø

Velkommen til Søfæstning Christiansø. Danmarks østligste punkt og en unik perle, hvor de gamle fæstningsværker, fredede bygninger og den rå natur danner rammerne for en helt særlig østemning.

Christiansø er del af øgruppen Ertholmene. Øgruppen er ejet af den danske stat og hører under Forsvarsministeriet. Den ligger ca. 20 km nordøst for Bornholm og består af de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, fuglereservatet Græsholm og et antal større og mindre klippeskær. Alt er totalfredet, både fæstning, natur og dyreliv. Der bor i dag ca. 90 mennesker på øerne.

Ertholmenes markante vartegn – Store Tårn på Christiansø og Lille Tårn på Frederiksø – blev bygget som søfæstningens centrale forsvarsværker, men i dag fungerer de som museer. Store Tårn blev renoveret i 2014-2017 og fremstår i dag med sit overdækkede glastag som en spektakulær arkitektonisk perle.

Øgruppen besøges hvert i sommerhalvåret af ca. 45.000 gæster, turister og sejlere. Lokale guider, kroen, købmand, administration mv. står klar til at gøre deres besøg til en unik oplevelse.

 

Social:

Tripadvisor anmeldelser:

Information

Adresse:

  • Christiansø
  • 3760 Gudhjem
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00