Café Slusegaard

Café Slusegaard

Cafe Slusegård ligger smukt tæt på strand og vand i nærheden af Pedersker og Dueodde.

Slusegård Vandmølle blev nomineret som en af Danmark’s smukkeste i 2019 af foreningen for Historiske Huse og Bygningskultur i Danmark.

Café Slusegaard og dronningens udgravninger

Café Slusegaard er smukt indrettet i en tidligere grisestald. Her kan man læse om stedets historie, vandmøllen, og om udgravningen af den nærliggende jernaldergravplads, som Dronning Margrethe deltog i, da hun var ung kronprinsesse i 1960’erne – alt imens man nyder en god kop kaffe, sandwiches eller hjemmebag.

Det geografiske knudepunkt

Når man besøger Café Slusegaard, er det oplagt at besøge Danmarks eneste geografiske knudepunkt, hvor 15 østlig længdegrad krydser 55 nordlig breddegrad. Knudepunktet er markeret med en granitsten, så man kan se præcis hvor linjerne skærer.

Fiskehuset og vandmøllen

Området omkring Slusegaard er fredet og offentligt tilgængeligt. Her kan du gå skønne ture, tage en tur på stranden, se den fascinerende vandmølle, og klappe både får, lam og heste. Det er også muligt at bestille en guidetur i området, så du kan komme dybere ned i stedets fantastiske historie. Ved Slusegaard findes der et enestående anlæg til fiskeri, hvor man kan se det spændende fiskehus, klækkehus og kildehus. Hvis du besøger Slusegaard om efteråret, kan du se ørreder springe i åløbet.

Social:

Information

Åbningsperiode

Særlige åbningsdage

Særlige lukkedage

Tlf. +45 2671 8045

E-mail info@cafe-slusegaard.dk

Web Cafe Slusegaard

Strandvejen 10

3720 Aakirkeby

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00