Artikel

De bedste MTB-ruter på Bornholm

Bornholm tilbyder masser af udfordringer for både begyndere og øvede på moutainbike

Maiken Jørgensen

Lokal Mountainbikekører

Trailcenter Bornholm

Trailcenter Bornholm ved Rytterknægten i Almindingen er i rivende udvikling. Sporarbejdet bliver lavet af Trailbuilders Bornholm i samarbejde med Naturstyrelsen. Der bygges løbende, men lige nu kan du køre 6 markerede spor.

Fra P- Pladsen ved Rytterknægten starter et blåt loop, som bevæger sig igennem skoven og ender på Rytterknægten igen efter ca. 2,5 km. Halvvejs nede af det blå loop møder man et blåt forbindelsesspor, som leder op til Rømers tableau. Herfra går der 5 spor ned mod det blå loop i bunden.

Bortset fra det blå loop er alle spor røde eller sorte.

Sporene er lavet ud fra en vision om at skabe kvalitet i stedet for kvantitet. Forvent derfor maksimalt udnyttelse af Bornholms unikke klippeterræn.

Der tilføjes løbende nye spor, og allerede i 2018 vil spornetværket være fordoblet.

Vang Granitbrud

Vang Granitbrud byder på mange højdemeter, samt hårdt underlag, grus og få men rigtig lækre single tracks.

Hvis man skal finde den markerede mtb rute, kan man køre til Vang Havn eller til bruddet, som man finder ved at følge landevejen fra Hasle mod Allinge, og dreje af mod Ringebakkerne kørt før man kommer til Vang. Kommer man på cykel fra Rønne eller Hasle skal man blot følge cykelvejen (National rute nr. 10).

I forbindelse med projekt Mulighedernes Land er der bygget en flot shelterplads, og hvis man har tænkt sig at overnatte i det fri, så er Vang absolut en mulighed.

Kører man videre mod Allinge kan man følge cykelvejen rute 10 videre  igennem Slotslyngen fra Vang via Finnedalsvejen.

Mountainbike i Rønne skove og omegn

Omkring Rønne findes fire polulære områder for mountainbikere.

Nordskoven (også kaldet Blykobbe plantage) ligger lige nord for Rønne og findes ved at køre ud af Rønne mod Hasle. Spornettet starter for enden af Antoinettevej. Skoven som benyttes meget af både løbere, hundeluftere, ryttere og mountainbikere, er ikke særlig kuperet og har ingen markerede spor. til gengæld har den et overvældende antal stier og singletracks som er fyldt med sving, rødder og mange andre udfordringer. Hvis man blot holder sig mellem strandkanten og landevejen farer man ikke vild.

Nordskovens spor består mest af stier på skovbund, og det er forbudt at køre udenfor disse.

Den Grønne Ring nås fra Nordskoven via Almegårdsvej (drej til højre ind i den lille skov før kasernen). Den Grønne Ring er markeret og har mange tekniske passager og features hvis man følger de særlige sløjfer lavet for MTB rytterere. Giv jer god tid til at udforske området, som er en rute, der hvis man hygger sig og følger det hele vejen rundt om Rønne, er op til 20 km langt.

Onsbæk/Rønne Plantage

Onsbæk/Rønne Plantage  kan findes ved at afvige mod syd fra Den Grønne Ring når man kører igennem Robbedaleskoven og krydse landevejen mod stranden ca. 1,5 km før lufthavnen. Dette område har som Nordskoven mange sjove spor og tekniske stykker, men ingen markerede spor.

Fra Onsbæk kommer man tilbage til Den Grønne Ring ved at køre på cykelstien mod Rønne og dreje ind i skoven (Galløkken) lige efter Hotel Fredensborg. Efter ca. 2 km kommer man til Rønne Havn som følges indtil man er tilbage ved Nordskoven.

Hasle lystskov

Hasle lystskov starter hvor Nordskoven ender i nordlig retning.

Med udgangspunkt ved Hotel Skovly, er der i 2016 etableret et ca. 8 km (primært) singletrack. Sporet er markeret med skilte og er mest blåt, med nogle røde sektioner som kan vælges hvis man vil. Det både starter og slutter ved Hotel Skovly hvor der er pusleplads, trykluft, m.m. som frit kan benyttes.

Ønsker man en længe tur kan Skovlysporet forlænges ved at fortsætte mod nord til Hasle røgeri. Områderne i Hasle Lystskov indbyder i øvrigt til mange sjove timer på cyklen.

Fra Hasle kan cykelvejen følges videre til Vang Granitbrud, se ovenfor.

Mountainbike i Paradisbakkerne

Paradisbakkerne består af blandet skov med både nåleskov og løv, med vilde klippeformationer, kløfter og et vidtforgrenet stinet.

Området har ikke nogen markerede mountainbike spor men er meget populært blandt lokale mountainbikeryttere.

Ved cykling i Paradisbakkerne skal man være særlig opmærksom på at man kører i privat skov. Det betyder blandt andet at der ikke må køres mellem solnedgang og 6 om morgenen, og at der som udgangspunkt kun må køres på menneskeskabte stier som er egnet til almindelige cykler, med mindre andet er angivet som tilladt.

Der kan med fordel parkeres ved oksemyre p-pladsen på oksemyrevej, Svaneke. Her er toiletter og bord og bænke.

En lokal guide eller en der er kendt i paradisbakkene kan være en fordel.

Note: artiklen er redaktionel tilpasset.

0
Du har ingen favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00